Bodrumunuzu nadiren ziyaret etseniz de, bu alanın her zaman su baskını riski altında olduğunu unutmayın. Olası bir su taşkını sırasında, bodrum kat zeminlerinde su birikir ve bu alandaki nemlenme binaların temelini daha hassas hale getirir. Bodrum kat su tahliyesi sorunu acil yapılmadığı zaman;

  • Hızla su baskını oluşur,
  • Nem ve küf kokusu meydana gelir,
  • Su seven böcekler ve zararlı haşereler ortaya çıkar.

Bu sorunların ortaya çıkmasını önlemek için, su altındaki alanın acele ile temizlenmesi çok önemlidir. Eğer harekete geçemezseniz, binanızın ve sağlık durumunuzun yapısal bütünlüğü tehlikeye girer. Ancak, taşkın suyunu zemin alanınızdan veya bodrum katınızdan çıkarmak kolay bir iş değildir.

İstanbul Kuzey Temizlik Şirketimiz 2004 yılından beri güvenilir su baskını temizliği, su çekme işlemleri ve su tahliyesi hizmetleri sunmaktadır ve su ile ilgili her türlü felaketle başa çıkma konusunda tecrübe sahibidir.

Bodrum kat su tahliyesi, Apartmanın alt katını su bastı, bodrum kata yağmur suyu doldu, bodrum kattan su çekme şirketi, zemin suyu tahliye firmaları, su baskınlarında neresi aranır, otoparka su bastı ne yapmalıyım

Bodrum katlarda kimi binaların altında bulunan kuyuların motorları arızalanabiliyor, böyle durumlarda kuyu içerisine dalgıç motor salarak suyun tahliyesini gerçekleştiriyoruz. Bina alt katlarında bulunan bodrum ve otoparklarda olabilecek diğer sorunlar; yağmur suyu basması, tesisat problemleri, logar ve kanalizasyon tıkanıkları veya lağım suyunun geri basması olarak sayılabilir. Bu tarz sorunları genellikle vakum makinesi yardımı ile çözüme ulaştırıyoruz.

İhtiyacınız olabilecek herhangi bir bodrum su çekme, otopark su baskını ve kurulama hizmeti için fiyat teklifi almak bizi arayabilirsiniz.

Su basmış bir bodrum katında taşkın suyundan kurtulmak bizim tecrübelerimiz arasındadır. Kuzey temizlik olarak, şiddetli su baskını dehşetini çok iyi biliyoruz, bu yüzden mümkün olan en kısa sürede en fazla su tahliye etmek için en yeni su çekme makinelerini kullanıyoruz.

Bu konuda en çok aramalar; Apartmanın alt katını su bastı, bodrum kata yağmur suyu doldu, bodrum kattan su çekme şirketi, zemin suyu tahliye firmaları, su baskınlarında neresi aranır, otoparka su bastı ne yapmalıyım gibi aramalar gelmektedir.

Bodrumdan su çekme şirketi

Bodrum katlara su baskını olması apartmanlarda en sık görülen su ve sel baskın türüdür. Evlerdeki su tesisatı sorunundan veya yoğun yağmurlardan da kaynaklanabilen bu durum İstanbul’un her yerinde herhangi bir zamanda olabilen bir durumdur.

Bodruma su basmasının ortak nedenleri;

Binaların bodrum katına su basmasının birçok nedeni olmasına rağmen, karşılaştığımız en yaygın sorunlardan bazıları:

  • Dalgıç pompanın arızalanması
  • Su borusunun patlaması
  • Gider borusunun kırılması
  • Şiddetli yağmur
  • Sızdırmalar
  • Logar tıkanıklığı
  • Kanalizasyon tıkanıklığı
  • Açık unutulan çeşmeler
  • Bir üst kat dairenin tesisat sorunu
  • Giderlerin tıkanması

Su çekme fiyatlandırması, ücreti ne kadardır?

Otopark ve bodrumların su tahliye işleminde fiyatlandırmayı etkileyen etkileyen birkaç faktör vardır.

  • Suyun kaynağı ve kategorisi (temiz su, yağmur suyu veya lağım)
  • Etkilenen alanın büyüklüğü
  • Gerekli malzeme türleri
  • Suyu çekme zorluğu
  • Su miktarı

Bodrum su baskınlarında nedenine bağlı olarak, sigortanız su baskını zararınızın bir kısmını veya tamamını karşılayabilir. Fiyatlandırma ve teklif tarafımızca ücretsiz yapılmaktadır. Tarafımızdan talep edebileceğiniz fatura tüm sigorta şirketlerinde geçerlidir.

Bizi aramanız durumunda tarafınıza sorulacak sorular genellikle;

Yeriniz nerede, Kaç m2 alan, içerideki atık su miktarını söyler misiniz? Bu sorulara ortalama veya göz kararı belirtmeniz yeterli, çok büyük alanlar için (500 m2 üzeri) yine ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz.

Bodrum taşkın hasarı, soruna neden olan su türüne göre sınıflandırılmıştır. Kategori ne kadar düşük olursa, su o kadar güvenli ve temizlenmesi de o kadar kolay olur. Sel suyu bir süre oturursa, daha fazla patojen gelişebilir.

Yangın sonrası temizlik hizmeti hakkında buradan bilgi alabilirsiniz!

Bodrum katlarda su baskınına sebep olan su kategorileri;

Bodrum su taşkınları, soruna neden olan su türüne göre sınıflandırılmıştır. Kategori ne kadar düşük olursa, su o kadar güvenli ve temizlenmesi de o kadar kolay olur. Su baskınlarında atık su zeminde ne kadar durursa o kadar bakteri üretecektir.

Kategori 1 – Temiz Su

Temiz su baskınları güvenli sayılabilen baskın türüdür. Temiz su baskınları genel olarak, tesisat kaynaklı sorunlardan medyana gelir. Temiz su tesisatı sorunları, çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, buzdolabında suyu, depo suyu veya sıcak su deposu vb. bunlara dahildir. 48 saat içinde temizlenmezse temiz suda mikrop gelişmeye başlayacaktır.

Kategori 2 – Gri Su

Gri su baskınları hem insanlarda hem de evcil hayvanlarda hafif ila orta derecede hastalığa neden olabilecek orta derecede kirletici madde içerir. Gri su taşkınlarının yaygın nedenleri arasında taşan çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, küvetler, evyeler ve sadece idrar içeren tuvaletler bulunur. Sızdıran veya patlayan drenaj borusu aynı zamanda gri su baskını olarak kabul edilir. Gri su taşkınlarındaki mikroplar, 72 saat içinde temizlenmezse sağlıksız seviyelere yükselmeye başlayabilir.

Kategori 3 – (Siyah) Kara Su

Siyah su baskını sağlıksızdır ve kirletici maddeler insanlarda ve evcil hayvanlarda ciddi hastalıklara ve sağlık sorunlarına neden olabilen patojen içermektedir. Kara su taşmaları tipik olarak kanalizasyon borularının ve dışkı içeren tuvalet taşmalarının bir sonucudur. Yeraltı suyu suları – yağmur suyunun ya da derelerden, nehirlerden, göllerden ya da denizlerden gelen sulardan kaynaklanan sular – tipik olarak siyah su suları olarak kabul edilir. Bunun nedeni, kapsamlı testler yapılmadan suyun kalitesini belirlemek mümkün olmamasıdır.

Su ve sel baskınları binanızda sadece yer döşemelerine, duvarlara, mobilyalara ve kişisel eşyalara zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınıza zarar verebilecek bakteriler içermesi muhtemeldir.

Mağaza su baskını temizliği sayfamıza da bakabilirsiniz!

Bodrum kata su baskını durumunda ne yapılır?

Bodruma su ve sel taşkınları olması bina sakinleri için kabustur. Bodrumunuzu kullanılamaz hale getirmesinin yanı sıra, varsa içerideki eşyaları mahvedebilir ve ciddi bir sağlık ve güvenlik tehlikesi yaratabilir. Bodrum katınıza su birikiyorsa kendinize sormanız gereken sorular vardır: Su baskınına ney sebep oldu ve tekrar olmasını nasıl durdurabiliriz?

Apartman alt katlarına su basmasının ortak nedenleri;

Bütün binaların en alt katına su basabilir fakat bodrumunuzdaki suyun arkasında birkaç neden olabilir. Su basmış bir bodrum katının en sık rastlanan nedenlerinden bazıları şunlardır:

Sıhhi tesisat sızıntıları

Binaya gelen temiz su boruları, dairelerin içindeki eskimiş tesisatlar veya açık unutulan musluklar.

Sızdıran bodrum pencereleri

Bazı bodrumların gözardı edilen küçük pencereleri vardır. Havalandırma ve ışık girmesi amaçlı yapılan bu küçük camlardan yoğun yağışlarda içeriye yağmur suyu dolabilir.

Kaçıran veya tıkanan bodrum giderleri ve boruları

En sık görülen su baskını türüdür. Aşırı miktarda yağmur, tıkanan logar ve kanalizasyonlar, kırık ve çatlak bina gider boruları, apartman zemin temelinde bulunan yeraltı kaynakları vs.

Bodrum ve otopark su baskınlarında basit dört adımlı cevap

Evinizi taşkın öncesi durumuna geri döndürmek ve alanı gelecekteki su basması durumlarına karşı korumak için bu adımları izlemenizi öneririz.

1. Adım: Güvende kalın

Bodrum su ve sel baskınlarında ciddi yaralanma riski olabilir. Su basmış bir bodrum ciddi bir sağlık ve güvenlik riski olabilir. Bodrumunuza su dolması durumunda, ailenizin güvende olduğundan emin olmak için bu kuralları izleyin.

  • Mümkünse, bodrum içine aşağı inmekten kaçının. Ağır bir bodrum seli veya su baskını durumunda (bodrum tabanını yarım metre derinliğe kadar kaplayan su), su pompalanana veya çekilene kadar bodrum dışında kalmak en iyisidir. Bodrumunuzdaki durgun su zararlı bakteriler içerebilir.
  • Elektrik kablolarına veya armatürlere kesinlikle dokunmayın. Su basmış bir bodrum katına inmeniz gerekiyorsa, su geçirmez lastik çizme giyin. Elektrikli cihazlara dokunmaktan veya kullanmaktan kaçının (pille çalışan bir fener hariç), bu sizi elektrik çarpması veya elektrik çarpması riskine sokar.
  • Ayak üzerinde kalan suyun mümkün olan en kısa sürede çekilmesini sağlayın. Ayak tabanı üzerine çıkan her türlü birikinti zararlıdır. Profesyonel yardım almanız daha uygun olacaktır.

Adım 2: Bodruma su basmasının nedenini belirleyin

Bazen istenmeyen suların kaynağı açıktır – mesela boru patlağı gibi. Diğer durumlarda, farklı alanlarda bodrumunuza su sızıyor olabilir. Su çekilmesine rağmen birikmeye devam ediyorsa bilgisayarlı tespit cihazları kullanan tesisatçılardan yardım alabilirsiniz.

Adım 3: İçeriye zarar veren öğeleri çıkarın

Bodrum katında alçıpan ile kapatılmış duvarlarınız varsa bunlar zamanla koku ve nem yapabilir. Mümkünse bu duvarları suya dayanıklı kaplama ile döşetin.

Adım 4: Etkili bir su yalıtım sistemi kurun

Zeminlerin su yalıtımı konusunda profesyonel çalışan firmalardan veya tecrübeli ustalardan destek almalısınız.

İstanbul Bodrum su tahliyesi şirketi olarak hizmet verdiğimiz alanlar;

market – lokanta – depo – dükkan – kuaför – tesis – film seti – fırın – etkinlik – ofis – güzellik merkezi – sinema salonu – konser alanı – gıda deposu – cafe – düğün salonu – üniversite – benzinlik – çatı – yüzey yıkama – zemin – hamam – su baskını – konferans salonu – üretim yeri – cila – site ve bina – otopark – kreş – örnek daire – restoran – hastane –

mermer – villa – yemekhane – bodrum kat – mutfak – spor salonu – yalı – banka – gemi ve yat – benzin istasyonu – yurt, kreş, anaokulu – stüdyo – cam – kanalizasyon – okul – iş hanı – yangın – atölye – pastane – şantiye – sağlık ocağı – imalathane – inşaat bitimi – fabrika – daire – plaza – otel – havuz – yazlık – iş yeri – apartman – tadilat sonrası – ev – konut – dershane – poliklinik – antrepo – mağaza – sosyal tesis – ecza deposu – eczane

Bodrumdan su çekme firmaları olarak İstanbul Avrupa yakasında servis gönderdiğimiz ilçeler;

  1. Gaziosmanpaşa
  2. Avcılar
  3. Zeytinburnu
  4. Sarıyer
  5. Güngören
  6. Bağcılar
  7. Silivri
  8. Şişli
  9. Büyükçekmece
  10. Esenyurt
  11. Arnavutköy
  12. Esenler
  13. Küçükçekmece
  14. Kâğıthane
  15. Eyüp
  16. Çatalca
  17. Beylikdüzü
  18. Beyoğlu
  19. Bahçelievler
  20. Fatih
  21. Bayrampaşa
  22. Sultangazi
  23. Bakırköy
  24. Başakşehir
  25. Beşiktaş